Crown KRYO kulhotaltta 6mm

63,80 €
Tuotekoodi
240K

Kryogeenisesti käsitelty teräaines. Kovaan käyttöön suunniteltu taltta, joka pysyy terävänä moninkertaisesti normaalitalttaa pidempään.

Tuotetta on varastossa 2 kappaletta.

6mm on kulhotaltoista pienin. Haastaa kourutaltan tosissaan monessa muotoilussa. Oiva valinta pienempien kappaleiden ulko- ja sisäpuoliseen sorvaukseen.

Koko: 6mm (kokonaisleveys noin 10mm)
Teräosan pituus: 260mm
Varsi: 356mm kahva, mustaa saarnia

Crown 240K bowl gouge 1/4" cryogenic

Terämateriaali:
Vaativalle sorvarille suositeltu CRYO-sarja on Crown Hand Toolsin viimeisin edistysaskel. Kryogeenisten talttojen valmistuksessa on hyödynnetty äärimmäisiä lämpötilaeroja. Metallia paitsi kuumennetaan, mutta myös viilennetään aina –185 celsiusasteeseen saakka valmistusvaiheessa, jolloin sen rakenne muuttuu entistä sitkeämmäksi. Valmistajan mukaan kryogeeniset taltat pysyvät terävänä kolme kertaa pidempään kuin tavalliset HSS-taltat – ja käyttäjiltä saadun ylistävän palautteen mukaan vielä selvästi pidempäänkin.  

Valmistaja: Crown Hand Tools

Valmistettu Englannissa

Laadun takeena kaikille myymillemme Crown-tuotteille myönnetään elinikäinen valmistus- ja materiaalitakuu! 




Kulhotaltta on nimensä mukaisesti hyvä sisäsorvaustaltta. Kulhotaltta on nopea ja tehokas taltta, mutta oikein teroitettuna ja käytettynä sillä voi sorvata erinomaista repimätöntä jälkeä, joten se soveltuu loistavasti myös kulhojen muotoiluun. 

Aloittavan sorvarin perushankintoihin kuuluukin hieman käyttötarpeesta riippuen joko 10- tai 13-millinen kulhotaltta. Myynnissä on myös muita kokoja sekä erikoisemmilla profiileilla varustettuja talttoja. Kulhotaltta eroaa kourutaltasta selvimmin siinä, että sen kouru on syvempi. Syvempi ura, pidempi teräosa ja usein myös muita pidemmät kahvatkin tekevät kulhotaltasta vakaan ja paremmin hallittavan, vaikka talttatuki olisi kauempana sorvattavasta puusta. 

Kulhotaltan terä teroitetaan yleensä sivuilta pyöreäksi, jolloin sillä voidaan leikata myös terän sivuosilla. Eri teroitustyylejä on kuitenkin niin monta kuin eri sorvareitakin. Teroituskulma riippuu siitä, millaista muotoa kulhon sisäpuolelle haluaa. Yleisimmät teroituskulmat ovat 50 asteen molemmin puolin. Eri teroitusmalleista kannattaa kysellä kokemuksia muilta sorvareilta ja etsiä itselleen sopivin muoto kokeilemalla. 

Kulhotalttojen koko ilmoitetaan vanhojen ja vanhentuneiden valmistusmetodien mukaan. Kourutaltoista kerrotaan taltan kokonaisleveys, mutta kulhotaltoissa ilmoitettu koko on hyvin lähellä kourun yläreunan leveyttä. 6mm taltta jyrsitään 10mm pyöreästä tangosta, kymppi kolmestatoista jne... 

Lisätietoja
Keskimääräinen toimitusaika, jos tuotetta ei ole varastossa yli 3 viikkoa
Kirjoita arvostelusi
Vain rekisteröityneet asiakkaat voivat jättää arvosteluja. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai luo tili
To Top