Pienoisporakoneet

Pienoisporakone on oivallinen työkalu askarteluun, mutta käyttökelpoinen myös todellisena työkalunakin. Se sopii tarkkaan tai ahtaissa paikoissa työskentelyyn, esimerkiksi pultin tai ruuvin katkaisemiseen sellaisesta paikkaa, mihin kulmahiomakoneella ei olisi mitään asiaa.

Pienoisporakoneet ovat pienikokoisia ja nopeakierroksisia (n. 20000-30000rpm) koneita. Niillä voi porata pieniä reikiä, jyrsiä, hioa, kiillottaa tai katkaista. Pienoisporakone soveltuu niin puun, metallien kuin muovinkin työstöön. Pienoisporakoneisiin on saatavana runsaasti erilaisia tarvikkeita ja lisävarusteita.  

Poratuuli myy laadukkaita Dremelin ja Proxxonin valmistamia pienoisporakoneita. Merkkikone on kestävä ja tarkka. Meiltä saat myös kaikki tarvikkeet ja lisävarusteet!

Muut Proxxon-työkalut

Polttokynä

Saksalainen Proxxon on erikoistunut laadukkaisiin tarkkuustyökaluihin. Sen kattavasta valikoimasta löytyy niin sähkö-, akku- kuin käsikäyttöisiäkin työkaluja sekä puu- että metallitöihin. 

Proxxonin valikoimiin kuuluvat pienoisversiot käytännössä lähes kaikista sähkötyökaluista ja puuntyöstökoneista: porakoneista, hiomakoneista, jyrsimistä, sahoista, sorveista jne... Poratuulesta saat kaikki Proxxon-tuotteet!

Polttokynät

Polttokynällä voi signeerata esimerkiksi sorvaamansa pienesineet, koristella puukonkahvat tai taiteilla vaikkapa taulun. Pyrografia, eli polttopiirtäminen, on etenkin Englannissa ja Keski-Euroopassa valtavan suosittu harrastus. 

Kunnollisessa polttokynässä on ohut ja nopeasti kuumeneva kärki, toisin kuin edullisemmissa polttokolveissa, joilla on melko mahdotonta työskennellä siististi ja tarkasti. 

Nimikirjainten tai yksinkertaisten kuvioiden tekemiseen riittää useimmiten edullisin perusmalli, mutta tarkempaan kirjoittamiseen tai piirtämiseen suosittelemme tehokkaampaa mallia. Mitä kuumempi kärkikappale on, sitä helpommin ja ripeämmällä tahdilla sillä voi polttaa jälkeä puuhun.

Lämpötilan säätö on oleellinen ominaisuus etenkinmuihin materiaaleihin kuin puuhun piirrettäessä. 

To Top