Tormek-tahkot

Tormek tahkoKunnollinen vesitahko on paras väline leikkaavien ja lastuavien terien teroitukseen. Tahko on vanha keksintö, eikä sen perusperiaate ole muuttunut mihinkään vuosisatojenkaan aikana: hitaasti pyörivä ja vedellä jäähdytetty hiomakivi ei kipinöi tai kuumenna teroitettavaa kappaletta, jonka saa riittävällä toistolla erittäin teräväksi. Tosin siinä missä ennen vanhaan isännät komensivat lapset tahkoa vääntämään, pyörii kivi nykyään sähkömoottorin voimin. 

Poratuuli myy ruotsalaisen Tormekin tahkojärjestelmää, joka on alansa kiistaton ykkönen. Tormekin vahvuuksiin kuuluu erittäin laadukas Supergrind-kivi, tukeva ja kestävä rakenne sekä todella laaja ohjain- ja tarvikevalikoima. OIkeanlaisten ohjaimien ansiosta teroittaminen on hallittua, teroituskulmat helppo säätää oikeiksi ja lopputulos on toistettavissa.

Merkkitahko ei ole aivan halpa investointi – esimerkiksi pelkkä Tormekin hiomakivi maksaa enemmän kuin halvat kiinalaisvalmisteset tahkot. Ero tahkon käytössä ja ennen kaikkea teroituksen laadussa on kuitenkin vielä hintaeroakin suurempi. Tormekilla teroitus onnistuu ja teroitettavien työkalujen käyttöikä pitenee. 

Tormekin valikoimiin kuuluu ohjain lähes jokaiseen käyttötarkoitukseen: kuten esimerkiksi leveille höylänterille, puukoille, kirveille, saksille tai vaikkapa kourutaltoille. Monipuolisuutensa ansiosta Tormek-tahkon käyttäjäkunta on laaja, eikä rajoitu pelkästään nikkareihin. Moni tahkon ostaja on päätynyt teroittamaan naapureidensakin keittiöveitsiä... 

Tormek-tahkoja on myynnissä kahta eri kokoa. Pienemmässä mallissa kiven halkaisija on 200mm. Tämä tahko sopii hyvin esimerkiksi veitsien ja puukkojen teroittamiseen, niin koti- kuin ammattikäyttöön. Esimerkiksi puunsorvaaja tarvitsee kuitenkin käyttöönsä isomman mallin, jossa on halkaisijaltaan 250mm kivi ja tehokkaampi moottori. Isompi malli on oikea valinta myös esimerkiksi kouluille, puuverstaille tai yhdistysten kimppakäyttöön.

Kunnollinen tahko on helppo ja turvallinen käyttää. Työkalut voi teroittaa verstaalla purujen ja pölynkin keskellä, sillä tahkossa ei ole kipinöintivaaraa. Tahkon käytön niksit oppii myös helposti ja nopeasti. Vinkkejä saa myös Tormek-tahkon mukana toimitettavasta suomenkielisestä opaskirjasta sekä DVD-levyltä. 

Kirjan ja levyn lisäksi Tormek-tahkojen vakiovarusteisiin kuuluu pyörivä nahkalaikka, jolla saa viimeisteltyä teroitettavan kappaleen partaveitsen teräväksi. Muut tarvittavat hiontaohjaimet ja lisävarusteet voi hankkia kerralla valmiissa paketissa tai vähän kerrassaan sitä mukaan, kun tarvetta ilmenee. 

 Tormek-järjestelmään voit tutustua tarkemmin verkkokaupassamme, josta saatavilla kaikki ohjaimet ja lisätarvikkeet!

To Top