Lasermittalaitteet

LasermittalaiteLasertekniikan hintojen lasku ja yleistyminen on tehnyt monesta perinteisestä työkalusta tarpeettoman. Luotinaru on jo kuollut sukupuuttoon rakennustyömailla, eivätkä mitat tai vatupassitkaan ole enää läheskään yhtä ahkerassa käytössä kuin vielä jokunen vuosi sitten. 

Lasermittalaitteet ovat tarkkoja, helppokäyttöisiä ja sopivat tätä nykyä hinnaltaan yksityistenkin omakotirakentajien budjetteihin. Laitteita on runsas valikoima eri tarkoituksiin. 

Laseretäisyysmittarilla voi korvata perinteisen rullamitan. Se mittaa etäisyyden paikasta A paikkaan B tarkasti, helposti ja nopeasti. Lasermittari on erityisen käyttökelpoinen silloin, kun pitkä etäisyys pitää mitata tarkasti. 

Laservatupassit, eli –vesivaa’at, lähettävät tarkan vaaka- tai pystyvaloviivan. Vatupassi tarvitsee jalustan, johon laite kiinnitetään ja jonka varassa sitä voidaan pyörittää. 

Risti-, eli linjanäyttölaser, on rakentajan ja remontoijan monipuolinen peruskone. Tällaisen laitteen tulee olla itsetasaava ja siihen on oltava saatavissa edullinen jalusta. Jalustan tulee olla riittävän tukeva ja mielellään ns. hissimallinen, jolloin sen korkeutta on helppo säätää. Laseria pyöritetään jalustan varassa käsin. 

Kalliimmat mallit ovat ns. rotolasereita, eli pyöriviä tasolasereita. Moottoritoimisesti pyörivä näyttö helpottaa työskentelyä. Niihin on saatavana myös kaukosäätimiä ja vastaanotinyksikköjä.

Lasermittalaitteiden hinta on useimmiten sidoksissa mittalaitteen tarkkuuteen ja muihin ominaisuuksiin.

To Top