Painepesurit

PainepesuritKunnollinen painepesuri on välttämätön työkalu monelle ammattilaiselle, mutta hyödyllinen ja aikaa sekä vaivaa säästävä väline myös kotitalouksille.
Painepesuri irrottaa pinttyneemmänkin lian ja sen tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi autojen, mattojen tai vaikkapa pihakivetyksen pesu. Pesureihin on saatavana myös runsaasti erilaisia lisätarvikkeita ja suuttimia, kuten vaikkapa pyöreä harjasuutin terassilaudoitusten pesuun. 
  
Painepesureiden koko-, hinta- ja laatuskaala on erittäin laaja. Kotikäytössä yleisimpiä ovat kylmävesipesurit, kun taas esimerkiksi teollisuudessa ja maatalouskäytössä käytetään järeämpiä kuumavesipesureita. 
  
Kaikkein edullisimmissa pesurimalleissa on muoviset pumput ja ne soveltuvat vain satunnaiseen käyttöön. Alle parinsadan hintaluokassa oleviin pesureihin ei yleisesti ottaen ole myöskään saatavana varaosia, eli niitä ei voi käytännössä korjata.
Pykälää paremmissa koneissa pumput ovat usein alumiinia, kun taas kaikkein kestävimmissä pesureissa pumppu on valmistettu messingistä tai jostain muusta ruostumattomasta materiaalista. 
  
Normaaliin omakotitalo-asujan yleiskäyttöön sopii pesuri, jonka maksimipaine on vähintään 130 baria, tuotto 7-10 l/min ja paineletkun pituus 7-10 metriä. 
  
Valinnanvaraa riittää etenkin varusteluissa: osassa malleista on esimerkiksi säädettävä paine ja erilliset pesuainesäiliöt. Lletkukela on monesti hintansa väärti.
To Top