Vetokatkaisusahat

Festool vetokatkaisusahaVetokatkaisusaha on ammattilaisille ja vaativille harrastajille sopiva sahamalli. Se on suhteellisen uusi keksintö, mutta osoittautunut varteenotettavaksi kilpailijaksi niin yhdistelmä- kuin kääntöpöytäsahoillekin. Alun perin saha on kehitetty esimerkiksi lattiantekijöiden käyttöön, joiden oli tarve sahata näppärästi parketin kaistaleita poikki ja halki vuorotellen. 

Jo nimi kertoo sen, miten vetokatkaisusaha eroaa muista sahatyypeistä: mallin erikoisuutena on sahakoneiston liikuttaminen vetämällä. Tällöin sahaaja näkee koko ajan missä terä liikkuu, eikä terä revi puun pintaa sahattavan kappaleen yläpuolelta yhtä helposti kuin perinteisemmillä sahamalleilla. 

Monipuolisuutensa ansiosta vetokatkaisusahalla voidaan tehdä käytännössä kaikki yleisimmät sahaustyöt. Käyttötarkoitusta voidaan muuttaa tavallisesta katkaisusta jiirisahaukseen tai halkaisuun helposti: pelkästään ohjainta siirtämällä. Terä voidaan myös lukita paikalleen, jolloin saha toimii normaalin pöytäsahan tavoin. 

Vetokatkaisusahassa on valurunkoinen pöytä ja se on siistijälkinen ja tarkka saha. Sahoissa on maksimissaan noin 2kW hiiliharjamoottori, joten niitä ei ole tarkoitettu runkotavaran tai muun paksun materiaalin halkaisemiseen. Oikeanlaisella terällä ja riittävän rauhallisella tahdilla kakkosnelosenkin halkaisu näillä sahoilla onnistuu kyllä.

Hyödyllisimmillään vetokatkaisusahat ovat sisätilojen remontoijille, kalusteasentajille sekä muuhun keikkakäyttöön, sillä saha on helppo kuljettaa työmaalle, koska se on melko kevyt ja sopii jalat taitettuna pieneen tilaan. Saha sopii hyvin myös kouluille ja tarkkaa sekä monipuolista sahaa tarvitseville kotinikkareille.

To Top