Grunwerg vesihiomakivi (K-3000 / K-8000)

89,00 €
Tuotekoodi
CH-CW-914FS

Perinteinen työkalu kaikkeen teroittamiseen. Kätevä kombikivi sisältää kaksi eri karkeutta.

Tuotetta on varastossa 1 kappaletta.

Kaksipuolinen vesihiomakivi esimerkiksi veitsien, talttojen ja höylänterien teroittamiseen. Toisella puolella karkeus 3000 (erittäin hieno, sopii esimerkiksi viimeistelyteroitukseen) ja toisella puolella karkeus 8000 (superhieno, sopii esimerkiksi kiillotukseen ja lopulliseen viimeistelyyn).

Kiven mitat: noin 180 x 60 x 30 mm

Silikonisessa pitimessä, jonka ansiosta kivi pysyy paremmin paikallaan teroituksen aikana, eikä naarmuta pöytää. Käytä tasaista alustaa, joka ei ole liukas.

Huom: käytetään ainoastaan märkähionnassa veden kanssa!

 

 


 

Käyttöohjeita:

* Irroita silikoninen pidin kivestä ja liota kiveä ennen jokaista käyttökertaa puhtaassa vedessä noin 5-15 minuutin ajan, tai kunnes ilmakuplien tulo lakkaa.

* Laita silikoninen pidin takaisin kiveen ja aseta kivi tasaiselle alustalle. Aloita tylsän terän teroittaminen kiven karkeammalla puolella.

* Teroita joko pyörivällä tai edestakaisella liikkeellä. Yritä käyttää mahdollisimman kattavasti koko kiven pintaa, jotta se ei kuluisi kuluisi epätasaisesti tai kuoppautuisi. Siirry asteittain hienompiin kiviin/karkeuksiin kunnes olet saavuttanut haluamasi terävyyden.

* Huuhtele kivi käytön jälkeen vedellä ja aseta kuivumaan kuivaan paikkaan ilman alustaa. Varo pudottamasta kiveä, äläkä säilytä kiveä sellaisessa tilassa, missä se voi jäätyä.

* Teroitetut terät kannattaa joko pyyhkiä kostealla kankaalla tai huuhdellla lämpimällä vedellä ennen käyttöönottoa.

 


 

Karkeusopas keittiöveitsien teroittajalle:

Karkeus 200-600: todella tylsien veitsien ja terien esikäsittelyyn
Karkeus 800-1000: perus hyväkuntoisen terän teroittamisen voi aloittaa tällä karkeudella
Karkeus 2000-3000: veitsen viimeistelyyn
Karkeus 5000-12000: veitsen terän lopulliseen viimeistelyyn ja kiiltävän pinnan muodostamiseen

Japanilaisten veitsien teroituksessa suositellaan karkeuden 1000-3000 kiviä ja eurooppalaisiin veitsiin karkeuden 240-3000 kiviä, riippuen veitsen kunnosta ja siitä kuinka viimeistellyn terän haluat.

Vältä teroittamasta veistä "liian teräväksi". Liian hienoksi teroitettu terä ei välttämättä leikkaa kalvoja tai esimerkiksi nahkeapintaista tomaattia kunnolla.

Kirjoita arvostelusi
Vain rekisteröityneet asiakkaat voivat jättää arvosteluja. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai luo tili
To Top